fbpx

Over Loek van Walsem

Mijn verhaal

This is my story

Op 14 jarige leeftijd kreeg ik voor het eerst van mijn vader een oude camera in mijn handen geduwd en al snel maakte ik mijn eerste  beelden, zomaar voor de lol.

Eerst in zwart wit en later ook in kleur, ik zag al snel dat de manier waarop een foto gemaakt wordt van groot belang is voor het eindresultaat. Schuiven met het onderwerp spelen met lichtinval, ik genoot van alles.

Creëren uit niets, bijzonder beeld maken van alledaagse onderwerpen zó dat het opvalt, eruit springt.

Voor mij is het belangrijk dat het iets extra’s toevoegt, een goede foto laat iets achter,raakt en zet aan het denken.

De magie van het beeld had me direct te pakken. Ik wist het meteen, dit ga ik voor de rest van mijn leven doen.

Vrienden en familie bleven mij oude camera’s geven, en met elke “nieuwe” camera ging ik weer aan de slag en ontdekte ook nog de verschillen tussen de camera’s. Met een oude russische camera gekregen van een vriend in Spanje maakte ik prachtige contrastrijke zwart wit beelden.

Ik ging langs de deuren en klopte aan bij bedrijven om mijn werk te laten zien, en zo verkocht ik af en toe een goed gelukte foto van een boom in de rijp of een bedrijfspand in de sneeuw als kerstkaart . Een paar jaar later kon ik onverwachts terecht bij een bekende schoolfotograaf in Bussum, hier leerde ik portretten maken door te kijken naar gezichten en zo de juiste expressie te vangen. Ik leerde zelf goede afdrukken te maken en ontmoette inspirerende collega’s die mij motiveerde zelfstandig te gaan werken. Twee jaar later was mijn inschrijving in de KvK een feit en begon ik zelfstandig in Soest. Interieurs van restaurants en hotels, bruidsreportages, portretten, feesten en partijen ik pakte alles aan en genoot van het plezier dat mijn foto’s brachten, hierdoor kon ik samen met mijn vrouw Ellen mijn eerste echte studio bouwen aan de van Weedestraat het bedrijf groeide en 14 jaar later konden we verhuizen naar een groot pand aan de Kerkstraat. Vele bekende nederlanders vonden jun weg naar onze studio. Onder de naam 1xmodel maakte we hier met ons team 10 jaar lang met veel plezier glamour make-overs.

   

In 2016 deed de gelegenheid zich voor nog een keer te verhuizen naar onze huidige studio aan de Prins Bernhardlaan 41 te Soest. 

Hier heb ik mij nog verder gespecialiseerd en maak ik voornamelijk bedrijfsreportages, interieur fotografie, zakelijke portretten en intense zwartwit portretten zowel particulier als zakelijk.

    

De nieuwe opzet zorgt ervoor dat ik nog meer tijd kan besteden aan elke opdracht om deze zo compleet mogelijk af te leveren. Dit voegt direct een extra dimensie toe.

Naast mijn werk als fotograaf creëer ik in mijn vrije tijd kunst, waarmee ik exposeer in onze studio in Soest en op diverse beurzen in het land  

www.worldwide-art.com

Kunst, nog meer dan foto’s, roept op tot nadenken, raakt en ontroert het is een uitlaatklep voor mijn drive in het leven: schoonheid achterlaten waar voorheen niets was.