fbpx

Re-touch & printservice

Re-touch & printservice

The final touch
Epson Ultrachrome k3 inkten
Epson Ultrachrome k3 inkten

Een vaak onderbelicht onderdeel: re-touch & printservice.

Met het retoucheren van ruwe beelden valt enorme winst te behalen.

Normaal genomen zullen de beelden gemaakt door een professionele fotograaf goed tot zeer goed belicht zijn, dat neemt echter niet weg dat enorme winsten te behalen zijn met de laatste stappen om te komen tot het meest ideale eindresultaat.

Nauwkeurig en goed uitgevoerde bewerkingen in de laatste versies van Photoshop leveren altijd betere beelden op dan het ruwe materiaal, het is dan ook essentieel dat dit met alle afgeleverde beelden gebeurt.

Hier gaat vaak nog meer tijd in zitten dan het fotograferen zelf, maar wat voorheen in de donkere kamer gebeurde met belichten, doordrukken en onthoeken, moet nu gebeuren via photoshop.

U kunt bijvoorbeeld denken aan het weghalen van een stopcontact, onthoeken of het soften van gezichtslijnen, maar ook het inmonteren van afwezige collega’s of familieleden is iets wat vaker voorkomt.

Printservice:

Ook bij het maken van een goede afdruk is veel winst te behalen, voor veel vakantiefoto’s zal een normale online print voldoende zijn. Echter: een portret of familieportret dat jaren aan de muur hangt moet ook onder invloed van lichtinvloeden goed blijven.

Om deze reden worden onze vergrotingen met de hand gecorrigeerd en drukken wij af op 330gr Fine-art gallery paper, dit extra dikke papier wordt normaal gebruik in galleries voor het maken van Fine-Art prints, de lange houdbaarheid en het grote kleurbereik garanderen een perfecte afdruk van hoge kwaliteit met een jarenlange kleurechtheid.

Wij drukken zelf af van 1 meter breed tot 5 meter lang.

Overzicht gebruikte materialen:

Epson Hot Press Natural
Epson Ultra Smooth Fine Art Paper
Epson Velvet Fina Art Paper
Epson premium canvas satin
Epson premium canvas satin
Epson Cold Press Bright
Epson Japanese kozo paper